Artikeln innehåller reklamlänkar

Enkla tekniken: Så bakar du helt perfekta macarons

08 maj, 2018
AvMalin Perlheden
Älskar du också makaroner? De små lyxiga bakverken är inte det minsta svåra att göra själv – så här lyckas du!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
MacaronsBrand logo
Macarons

Macarons gjorde sitt intåg i Sverige för några år sedan och de små söta munsbitarna finns på varje kafé och alla upptänkliga färger och former.

Bakverket består av äggvitor, mald mandel, socker och florsocker och fyllningen i macarons varierar du som du vill enligt ditt recept. Populära fyllningar är choklad, hallon och citron.

Så här enkelt är det att göra helt perfekta macarons!

Grundrecept macarons

2 dl florsocker (120 g)

2 dl mandelmjöl (80 g)

2 rumstempererade äggvitor

1 knivsudd /nypa salt

½ dl socker (60 g)

ca 1 krm valfri hushållsfärg

Läs också: Recept på glutenfria macarons

Lyckas med makronerna – gör så här

Börja med att blanda mandel och florsocker i en skål.

Vispa äggvitan i en ren och torr bunke så att ägget blir fluffigt. Tillsätt därefter strösocker och vispa tills blandningen blivit ett fast skum.

Blanda alla ingredienser noga, tillsätt hushållsfärg och fyll därefter en spritstyll med smeten. Spritsa därefter ut smeten i ANNONS matttan. Diametern på macarons i vår bakmatta blir cirka 4 centimeter.

Grädda i nedre delen av ugnen på 125 grader i cirka 20 minuter. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem vila i nästan en timme.

Vill du ha fyllning i dina macarons kan du blanda en vanlig smörfyllning som du brer på dina macarons och därefter trycker på ytterligare en för att få en dubbelmacaron.

ANNONS I vår utvalda butik: Smart macaronmatta inklusive spritsar

Du får: Bakmatta och sprits med 4 st olika spritstyllar för att få perfekt formade macarons!

 

Annons