Dumplings to die for!

03 feb, 2014
AvÅsa Pavuls
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dumplings är hett! Dessa kinesiska små goda fyllda degknyten som kan varieras i det oändliga. Se också tidigare blogginlägg från när Elle mat & vin redaktionen var på dumplingskola! I helgen var jag i Riga och fick jag möjligheten att prova på både dess ryska och japanska motsvarigheter; pelmeni och gyoza. Båda två så oerhört goda, fast på helt olika sätt. På båten åt jag ryska köttfyllda pelmenis som kokats i buljong och sedan doppas i ättika och smetana (gräddfil). Den japanska gyozan åt vi på en restaurangkedja som hette Gan bei och det var så gott att vi åt där två(!) gånger under helgen! De var fyllda med kycklingfärs och doppades i en sojasåsblandning med hälften vinäger och sesam. Jag hoppas verkligen att denna urtrevliga restaurangkedja med en modern mix av japanskt och kinesiskt som redan finns på många ställen i världen också kommer till Sverige snart …

bild[3]

Ryska pelmenis med smetana.

Annons
Mushroom-Pancetta-Gyoza1

Japanska gyoza med soja.

ganbei

Ingången till restaurang Gan bei i galleria Riga Plaza. Finns också i Galleria Riga mitt inne i stan.

 

Annons