Blossa släpper glögg med mindre socker – och en med mer sprit!
Blossa har redan presenterat smaken på 2017 års årgångsglögg, men det hindrar dem naturligtvis inte från att släppa fler varianter. Lagom till advent kommer de nämligen med två härliga tillskott till glögghyllan.
Blossa glögg 1917
Den vi går igång på lite extra är döpt till 1917, eftersom det är baserat på ett recept från 1917 ur J.D Grönstedts anrika arkiv. I dag dricker vi mest vinglögg eller starkvinsglögg, men för hundra år sedan var det mer riv i glöggen då den ofta hade en spritbas.
Därför är Blossa 1917 är en spritglögg med en bas av cognac och vodka, som kompletteras med de klassiska glöggvinerna tarragona, moscatel och portvin. Alkoholhalten är 25 procent.
Blossa ekologisk vinglögg
Den andra sorten de släpper är en ekologisk vinglögg där de satsat på att dra ner sockerhalten betydligt. I stället för 190 gram socker per liter innehåller den 140 gram per liter, vilket gör ordentlig skillnad i sötman. Men de klassiska glöggsmakerna hänger givetvis med ändå.
Blossa 1917 är en beställningsvara medan den ekologiska vinglöggen finns i ordinarie sortiment.