Te är trendigare än kaffe – här är anledningen!
I Indien, England och Australien öppnas det nu fler och fler tea-shops. Istället för kaffe tar alltså te mer och mer plats. I Sydney på The Rabbit Hole Organic Tea Bar går det att beställa de mest underbara tedrinkarna. Vad sägs om en mocktail (alkoholfri drink) gjord på kallbryggt te, ingefära, mint och färsk citronsaft. Eller en is-latte på rött te och kakao?
Pom & Flora har hakat på trenden
Caféet Pom & Flora har med flera recept i sin kokbok Frukost hela dagen och serverar både te-latte och te-soda då och då på deras fik.
– Vi ser att det är en stor trend i tedrickande länder och vi gillar att ha koll på trender så därför har vi med några goda varianter i vår kokbok, säger Anna Axelsson, grundare av Pom & Flora.
Om du vill testa att göra te-latte hemma så bjuder Pom & Flora här på ett recept med rooibos och den lite oväntade ingrediensen tahini.
– Vi älskar tahini och använder det så ofta vi bara kan. Och just lönnsirap och tahini är en extra bra kombo, säger Anna Axelsson.
Recept på rooibos-latte
1 stort glas
Du behöver:
2 dl kallbryggt rooiboste smaksatt med vanilj
1 dl havredryck, 3 %
1 msk lönnsirap
1 msk tahini
1 msk svarta sesamfrön
Gör så här:
Mixa rooiboste, havredryck, lönnsirap, tahini och sesamfrön i en blender. Häll upp i ett stort kylt glas med is.