3 goda pizzor – för alla tillfällen
28 aug, 2023
AvRedaktionen ELLE
Pizza är alltid rätt, speciellt hemlagad. Gör en god och smakrik deg och toppa med det du tycker om. Har du gäster kan de få toppa sin egen pizza, roligt och gott!
Annons
Pizza är bland det godaste som finns! Dessa underverk som går att toppa med precis vad som helst och går att anpassa efter såväl veganer som köttätare. De går att göra dem superlyxiga eller busenkla, servera som middag eller skär i snittar till fördrinken. Här är tre pizzor som vi är besatta av just nu – panpizza med salsiccia, tyskfranska flammkuchen och pizza med rödbetor och getost.
Pizzabakning är en konst. Med våra tips blir det lite enklare.
Annons
- Hög värme är A och O för att få en god pizza med krispig botten.
- Använd ingredienser av bra kvalitet, det kommer att märkas på resultatet.
- Var inte rädd för att experimentera med olika ingredienser, det är lätt att fastna i invanda mönster men det finns så många goda smakkombinationer att testa. Pizza med rödbeta, getost och gremolata
PANPIZZA MED SALSICCIA, BASILIKA OCH MOZZARELLA
Låt den lite tjockare pizzan bakas i gjutjärnspanna för en krispig undersida.
Recept på panpizza>>
FLAMMKUCHEN MED JORDÄRTSKOCKOR OCH BACON
Prova den tyskfranska pizzan med tunn och krispig botten som gärna toppas med bacon och crème fraîche.
Annons
Recept på flammkuchen>>
PIZZA MED RÖDBETA, GETOST OCH GREMOLATA
Även om rödbeta och getost numera är en klassiker på pizza men här ger gremolatan det lilla extra!
Recept på pizza med rödbeta och gremolata>>
Annons