3 snabba goda såser på tub – perfekta till grillad mat
26 jul, 2022
AvHannah-Fina Rohrmüller
Sommar, grillning och underbara tillbehör. Aioli, harissadressing och pepparrotvisp. Så här gör du tre snabba och goda såser.
Annons
Sås är ett riktigt gott tillbehör och behöver inte alls vara svårt eller ta lång tid att göra. I videon visar vi bland annat hur du gör en snabb aioli som passar utmärkt till fisk och pepparrotvisp som smakar fantastiskt på till exempel hamburgare.
Snabb aioli
Du behöver:
2 dl majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
citronskal och pressad saft från 1 citron
1–2 msk olivolja
salt
Gör så här:
- Rör ihop och låt stå kallt.
- Ta inte all citronsaft på en gång, utan smaka dig fram.
Servera till fisksoppan.
Pepparrotsvisp
Du behöver:
Annons
2 dl grädde eller creme fraiche
1 msk pepparrot på tub
salt
Gör så här:
- Vispa 2 dl vispgrädde eller creme fraiche tjockt, men inte för fast.
- Smaksätt med 1 msk pepparrot och 1 krm salt. Rör inte onödigt mycket.
- Låt stå kallt, ca 1 timme.
Gott till torsk eller på hamburgerköttet.
Spicy harissadressing
Du behöver:
2 msk harissa
2 msk honung
3 msk olivolja
1 msk vinäger
flingsalt
Gör så här:
- Blanda harissan med honung, olivolja och vinäger, smaka av med salt.
- Passar till exempel att ringla över grillade grönsaker och fisk eller att använda som marinad.
Vill du veta hur du matchar maten med bubbel eller när du inte ska bjuda på rosévin? Det kan du få veta mer om här.
Annons