5 goda såser till nyårsmiddagen
Nyårsmiddagen närmar sig med stormsteg och en viktig komponent till proteinet är förstås såsen. Vi listar 5 festliga såser som är riktiga vinnare. Vilken blir din favorit?
1. Saffranssås
Passa på att hålla hårt i julkänslan med en festlig sås med julens mest framstående komponent – saffran! Såsen är full av smak och det perfekta tillbehöret till nyårsmåltiden. Dessutom passar saffranssås alldeles utmärkt både till kräftor och skaldjur. Bättre blir det inte såhär i nyårstider!
Till receptet >>
2. Vitlöks- och basilikasmör
Kryddsmör är alltid ett säkert kort när det kommer till såser och tillbehör. Konsistensen är härligt krämig, smaken är god och måltiden blir ju sällan annat än lyckad när kryddsmöret är framme. Denna variant med vitlök och basilikasmör kombinerar två av våra mest älskade smaker. Tacksamt nog passar den till i princip allt.
Till receptet >>
3. Hemmagjord BBQ-sås
Kan det någonsin bli fel med BBQ-sås? Om du är sugen på ett matigt protein, oavsett om det är kött eller vegetariskt, så brukar BBQ-sås ofta vara ett vinnande komplement. Imponera på dina nyårsgäster genom att göra din egna variant av den rökiga klassikern – det lär bli både din, och gästernas, nya favorit.
Till receptet >>
4. Sesamolja
Sugen på en nyårsmåltid som går i asiatiska smaker? Det asiatiska köket är fullt av härliga smaker, mycket tack vare såserna som ofta lyfter rätterna till nya nivåer. Sesamolja pressas ur sesamfrön och ses som en av de finaste aromatiska och vegetabiliska oljorna. Såsen är perfekt för dig som är sugen på autentiskt asiatiskt – utan att det är starkt.
Recept: Asiatisk glasnudelsallad med sesamolja och strimlad lövbiff >>
5. Vitlöks- och citronsås
Vitlök och citron är två riktiga vinnare som med enkelhet lyfter vilken måltid som helst. Kombinera de i en god sås och få ett tillbehör som ger nyårsbuffén ett extra lyft! Vitlöks- och citronsås passar perfekt till kräftor och skaldjur, men även till kött och vegetariska proteiner. Tack vare den härliga sältan från citronen blir såsen frisk och fräsch i smaken!
Till receptet >>
LÄS MER: