5 recept för den ultimata grillfesten
Inget säger försommar så mycket som när vi vågar oss på att ta fram grillen – och som vi har längtat! Till årets första grillfest slår vi på stort. Till bubblet börjar vi med små smördegspuffar med smetana och regnbågsrom. På grillen lägger vi lax i lite mindre bitar som serveras med mandelpotatis, örtsås och brynt mandelsmör. Även kvällens grönsaker ska grillas och det är sparris med fänkål och frisk citronaioli. Eftersom grillen redan är igång så tillagar vi givetvis även desserten på gallret – grillad persikatrifle med mascarpone och kola är det perfekta avslutet på årets första utemiddag. Och vår frosé med jordgubbssockerlag serverar vi för att skåla att sommaren äntligen är här.
SMÖRDEGSPUFFAR MED SMETANA OCH REGNBÅGSROM
Smått och gott till bubblet!
Till recept>>
GRILLAD SPARRIS MED FÄNKÅL OCH CITRONAIOLI
Kan det bli mer försommar än grillad sparris? Svar nej.
Till recept>>
GRILLAD LAX OCH MANDELPOTATIS MED BRYNT MANDELSMÖR
Grillad lax och potatis med brynt smör blir en fest för smaklökarna.
Till recept>>
GRILLAD PERSIKATRIFLE MED MASCARPONE OCH KOLA
Givetvis ska även efterrätten läggas på grillen!
Till recept>>
FROSÉ MED JORDGUBBSSOCKERLAG
Fruset rosévin och jordgubbar – sommar i ett glas.