Alassiokyssar med smörkräm
ca 20 st
Tid: ca 30 min
Du behöver:
2 dl florsocker
2 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
250 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk hackad mandel
Smörkräm:
75 g smält choklad
125 g rumstempererat smör
1 1/2 dl florsocker
1 nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och mandelmassa till en jämn smet, tillsätt lite äggvita i taget och rör till en slät och spritsbar massa. Se till att smeten inte blir för lös, då flyter kakorna ut för mycket.
Fyll en spritspåse med smet och spritsa ut rundlar stora som enkronor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite hackad mandel. Baka i ugnen cirka 10–15 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör och florsocker till en vit och fluffig konsistens. Rör ner chokladen i krämen. Spritsa eller bred på chokladkräm på hälften av kakorna och sätt fast den andra halvan ovanpå.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner