Baconlindad kyckling med fetaost och grönkålspasta
05 jan, 2024
AvRedaktionen ELLE
Baconlindad kyckling med fetaost bjuder på festlig smak och stämning – till en billig peng. Servera tillsammans med bönpasta och grönkålspesto.
Annons
Baconlindad kyckling med fetaost
Gör kycklingköttet extra saftigt och gott genom att fylla det och sedan slå in det i baconskivor. Servera med bönpasta och grönkålspesto.
6 portioner
Du behöver:
150 g färsk spenat
6 kycklingbröstfiléer, ca 1 kg
Salt och nymald svartpeppar
100 g fetaost eller vitost
250 g baconskivor
30 lagerblad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°, varmluft. Skölj spenaten. Värm den snabbt i en stekpanna.
- Skär ett djupt snitt i kycklingbrösten med en vass kniv så att det blir en skåra i mitten. Gnid in kycklingbrösten med salt och peppar. Fyll skåran med spenat och fetaost. Vik ihop.
- Linda baconskivor tajt runt kycklingfiléerna så att fyllningen hålls på plats. Stick in 5 lagerblad mellan baconskivorna så att bladen sticker upp.
- Lägg kycklingpaketen i en ugnsform och stek i ca 20 minuter mitt i ugnen tills baconet är knaprigt och fått fin färg, kolla så att kycklingen är helt genomstekt.
Annons
Bönpasta med grönkålspesto
6 portioner
Variera och testa bönpasta i stället för pasta gjord på vetemjöl. Servera med grönkålspesto, en spännande variant på det klassiska tillbehöret – det passar så bra till kycklingen!
Du behöver:
300 g bönpasta
Grönkålspesto:
75 g färsk grönkål
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
½ dl valnötter
½ dl färskriven parmesan
½ tsk salt
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag.
- Grönkålspesto: Skölj och repa grönkålsbladen från stjälkarna. Släng stjälkarna. Skala vitlöken. Mixa grönkål, vitlök, olja, nötter, parmesan och salt i en mixer till en jämn pesto. Smaka av med salt.
- Vänd ner grönkålspeston i pastan och servera till kycklingen.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons