Baka och bjud på egna semmelwraps
Mandelmassa:
400 g mandelmassa
100 g skalad riven mandel
0,5 msk kardemumma
Fördeg:
400 g vatten
100 g mjölk
60 g jäst
500 g vetemjöl
Vetedeg, fortsättning:
250 g vetemjöl
200 g smör
200 g socker
10 g kardemumma
7 g salt
1 st ägg
Gör så här:
1. Fördeg: Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.
2. Vetedeg, fortsättning: Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten.
3. Låt degen vila i ca 10 minuter.
4. Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.
5. Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.
6. Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.
7. Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.
8. Spritsa mandelmassa och grädde på brödet och vik ihop.