Bananbröd med nyttig nutella och ingefärsshots
05 jan, 2023
AvCamilla Pérez
Ja, du läste rätt – nyttig nutella! Den gör du enklast själv med ett par få ingredienser och äter den såklart med nybakat bananbröd.
Annons
Bananbröd med nyttig nutella och ingefärsshots
Det blir cirka 2 dl nutella och bananbrödet räcker till fler dagar. Bara att njuta vidare!
2 portioner
Annons
Du behöver:
3 + 1 mogna bananer
8 urkärnade dadlar
3 ägg
2 msk valfri olja, tex kokosolja
2 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
½ tsk salt
Nyttig nutella:
200 g hasselnötter
2 msk raw kakao
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
Ingefärsshots:
1 apelsin
1 msk finriven ingefära
1 tsk flytande honung
Till servering:
Nyttig nutella
Ingefärsshots
Rostade kokoschips
Gör så här:
- Bananbröd: Sätt ugnen på 175°. Mixa 3 bananer och dadlarna med stavmixer. Vispa upp äggen och rör ner dem och olja till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i äggsmeten, blanda väl. Klä en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten. Dela en banan på längden och tryck ner bitarna lite i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter, känn efter med en sticka att brödet inte är kladdigt.
- Nyttig nutella: Sätt ugnen på 175°. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta i ugnen i ca 10 minuter, så de mörknat men inte svartnat. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Kör nötterna i en matberedare tills det har blivit som ett oljigt smör, ca 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och mixa kort tills det blandats, smaka av och tillsätt eventuellt mer agavesirap.
- Ingefärsshots: Pressa apelsinen och kör alla ingredienserna i en mixer.
- Servera brödet med nutella och rostade kokoschips.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons