Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillade bbq-kotletter med coleslaw

26 maj, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
AvLine Holt Nielsen
Recept på grillade bbq-kotletter med coleslaw
Den godaste bbq-såsen gör du själv – och äter med grillade kotletter med coleslaw.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Såser och röror till grillatBrand logo
Såser och röror till grillat

Bbq-kotletter med coleslaw

Bbq-såsen är maxad med smak.

Så gör du bbq-kotletter med coleslaw

2 portioner

Annons

Du behöver:

2 fläskkotletter med ben
1 msk bbq-krydda
1 tsk rökt paprika-pulver
Salt och peppar

Bbq-sås:

1 schalottenlök
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 msk bbq-krydda
1 dl öl
1 dl ketchup
2 tsk brun farin
1 tsk worcestershiresås

Coleslaw:

½ huvud spetskål
½ huvud isbergssallad
2 salladslökar
1 rödlök
1 snackspaprika
½ dl grekisk yoghurt
1 msk majonnäs
½ tsk dijonsenap
1 tsk lönnsirap
1 tsk vitvinsvinäger
Lite färsk dill

Gör så här:

  1. Bbq-sås: Skala och hacka löken. Skölj och finhacka chilin, släng bort kärnorna. Skala vitlöken. Koka upp lök, hälften av chilin, vitlök, bbq-krydda, öl, ketchup, brun farin och worcestershiresås i en kastrull och låt puttra i ca 10 minuter, tills såsen är tjock. Mixa med stavmixer och smaka av.
  2. Coleslaw: Skölj spetskål, sallad och salladslök. Skala rödlöken. Skär allt fint. Rensa paprikan och strimla den fint. Rör ihop yoghurt, majonnäs, senap, sirap och vinäger i en skål och smaka av. Vänd ner grönsakerna i dressingen och strö över lite dill och resten av den hackade chilin.
  3. Krydda kotletterna med bbq-brydda, paprika, salt och peppar. Grilla (eller stek i grillpanna) i ca 3 minuter på var sida. Servera med coleslaw och bbq-sås.

Foto: Betina Hastoft

Annons