Grillade bbq-kotletter med coleslaw
26 maj, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
AvLine Holt Nielsen
Den godaste bbq-såsen gör du själv – och äter med grillade kotletter med coleslaw.
Annons
Bbq-kotletter med coleslaw
Bbq-såsen är maxad med smak.
2 portioner
Annons
Du behöver:
2 fläskkotletter med ben
1 msk bbq-krydda
1 tsk rökt paprika-pulver
Salt och peppar
Bbq-sås:
1 schalottenlök
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 msk bbq-krydda
1 dl öl
1 dl ketchup
2 tsk brun farin
1 tsk worcestershiresås
Coleslaw:
½ huvud spetskål
½ huvud isbergssallad
2 salladslökar
1 rödlök
1 snackspaprika
½ dl grekisk yoghurt
1 msk majonnäs
½ tsk dijonsenap
1 tsk lönnsirap
1 tsk vitvinsvinäger
Lite färsk dill
Gör så här:
- Bbq-sås: Skala och hacka löken. Skölj och finhacka chilin, släng bort kärnorna. Skala vitlöken. Koka upp lök, hälften av chilin, vitlök, bbq-krydda, öl, ketchup, brun farin och worcestershiresås i en kastrull och låt puttra i ca 10 minuter, tills såsen är tjock. Mixa med stavmixer och smaka av.
- Coleslaw: Skölj spetskål, sallad och salladslök. Skala rödlöken. Skär allt fint. Rensa paprikan och strimla den fint. Rör ihop yoghurt, majonnäs, senap, sirap och vinäger i en skål och smaka av. Vänd ner grönsakerna i dressingen och strö över lite dill och resten av den hackade chilin.
- Krydda kotletterna med bbq-brydda, paprika, salt och peppar. Grilla (eller stek i grillpanna) i ca 3 minuter på var sida. Servera med coleslaw och bbq-sås.
Foto: Betina Hastoft
Annons