Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bjud på kryddörtstempura och tranbärsspritz

24 feb, 2023
AvRedaktionen ELLE
Recept på kryddörtstempura och tranbärsspritz
Frasig kryddörtstempura sätter fart på smaklökarna. Perfekt att skölja ner med en syrlig tranbärsspritz.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en läskande NegroniBrand logo
Så gör du en läskande Negroni

Tranbärsspritz

Syrlig, lite bitter cocktail som passar fint till frasigt friterade örter.

1 drink

Du behöver:

4 cl vodka
3 cl grapefruktjuice
12 cl tranbärsjuice
Tonic

Gör så här:

  1. Fyll ett glas med is. Mät upp och tillsätt vodka, grapefruktjuice och tranbärsjuice. Rör om. Toppa med tonic och servera.
Annons

Kryddörtstempura

Frasiga små godsaker, perfekta som tilltugg till en drink.

6 portioner

Du behöver:

4 äggvitor
1 ¼ dl kolsyrat vatten
2 msk ljus vinäger
25 g (ca ¼ dl) rismjöl
75 g (ca 1 ¼ dl) vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering
1 knippe persilja och andra färska örter

Gör så här:

  1. Vispa ihop äggvita, kolsyrat vatten och vinäger i en skål. Sikta i de 2 mjölsorterna och blanda väl. Hetta upp oljan i en panna. Skölj och torka örterna noggrant. De får inte vara blöta. Dela dem i små buketter och doppa dem i smeten. Stek dem i oljan tills de är gyllene.
  2. Låt den friterade kryddörtstempuran rinna av på absorberande papper. Håll dem varma i ugnen.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons