Cheesecake i glas med Västerbottenskräm
26 maj, 2023
AvAnna Wendt
Varva smulad kavring med Västerbottenskräm och toppa med regnbågslaxrom – en enkel cheesecake i glas redo att serveras!
Annons
Cheesecake i glas med Västerbottenskräm
Cheesecake, snittar eller en salt trifle? Vi struntar i vilket – det smakar kalas!
8–10 bufféportioner
Annons
Du behöver:
150 g kavring
75 g smör
150 g riven Västerbottensost
1 dl crème fraiche
Salt
Nymalen svartpeppar
80 g regnbågslaxrom
Ca 1 msk finhackad rödlök
Ca 1 msk finhackad gräslök
Gör så här:
- Mixa kavringen i en matberedare till ett smul, eller smula sönder brödet med fingrarna. Smält smöret i en stekpanna och stek smulorna tills de blivit gyllene.
- Kör den rivna osten och crème fraiche i matberedare eller med mixerstav till en jämn och fin kräm. Smaka av med lite salt och svartpeppar och låt stå kallt i minst 15 minuter så att ostkrämen sätter sig.
- Varva kavringssmul och ostkräm i små portionsglas, t ex snapsglas. Toppa med en klick regnbågslaxrom, finhackad rödlök, och finhackad gräslök.
Foto: Lisa Björner
Annons