Chokladtart med amarulafyllning och hallon
8-10 bitar
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 nypa salt
100 g smör (i kuber)
2 msk vatten
Chokladfyllning:
250 g mjölkchoklad (finhackad)
250 g mörk choklad (finhackad)
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 nypa salt
100 g smör, rumstempererat
1 dl mjölk
1/2 dl Amarula
Till dekoration:
250 g hallon
1/2 dl pistagenötter
kanderade minosablommor
Gör så här:
Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en bunke. Nyp ihop med smöret. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg och plasta in. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
Kavla ut degen på mjölat bakbord, 3 mm tjock. Klä en pajform med degen och pricka med gaffel. Fyll med ärtor eller baktyngder. Förgrädda pajskalet i 225° i 10 minuter. Ta ut formen och ta bort baktyngderna. Grädda i ytterligare 6 minuter eller tills att det är gyllenbrunt. Låt svalna helt.
Koka upp grädde, strösocker och salt i en kastrull. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och låt stå i en minut. Vispa först ner smöret och sedan den kalla mjölken. Avsluta med Amarulan. När du har en slät chokladsmet häller du ner den i pajskalet. Låt stå i rumstemperatur i ca 2 timmar innan servering. Dekorera sedan med färska hallon, pistagenötter och kanderad mimosa.