Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladtart med amarulafyllning och hallon

14 apr, 2014
AvJenny Norberg
Det här är en riktigt god chokladtart med amarulafyllning. Dekorera med färska hallon, pistagenötter och kanderad mimosa. Passar perfekt till mingel eller kalas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladtart med amarulafyllning och hallon.
Chokladtart med amarulafyllning och hallon.

8-10 bitar

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 nypa salt

100 g smör (i kuber)

2 msk vatten

Chokladfyllning:

250 g mjölkchoklad (finhackad)

250 g mörk choklad (finhackad)

2 1/2 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1 nypa salt

100 g smör, rumstempererat

1 dl mjölk

1/2 dl Amarula

Till dekoration:

250 g hallon

1/2 dl pistagenötter

kanderade minosablommor

Gör så här:

Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en bunke. Nyp ihop med smöret. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg och plasta in. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.

Kavla ut degen på mjölat bakbord, 3 mm tjock. Klä en pajform med degen och pricka med gaffel. Fyll med ärtor eller baktyngder. Förgrädda pajskalet i 225° i 10 minuter. Ta ut formen och ta bort baktyngderna. Grädda i ytterligare 6 minuter eller tills att det är gyllenbrunt. Låt svalna helt.

Koka upp grädde, strösocker och salt i en kastrull. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och låt stå i en minut. Vispa först ner smöret och sedan den kalla mjölken. Avsluta med Amarulan. När du har en slät chokladsmet häller du ner den i pajskalet. Låt stå i rumstemperatur i ca 2 timmar innan servering. Dekorera sedan med färska hallon, pistagenötter och kanderad mimosa.

Annons