Chokladtryffeltårta med pepparkakor och polkagrisar
Ca: 8 pers
Tid: 2 h
Kakbotten:
50 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
2 dl mjöl
0,5 msk bakpulver
2,5 msk kakao
1,5 dl mjölk
Fyllning:
300 g färskost av philadelphiatyp
1,5 dl florsocker
3 dl vispad grädde
ca 27 st Annas Polka Limited Edition
Tryffel:
1 dl grädde
1 msk honung
100 g mörk blockchoklad
Dekoration:
10 st Annas Limited Polka Edition
polkagrisar
Kakbotten:
Vispa ägg och socker. Smält smöret och häll i mjölken. Sikta ihop de torra ingredienserna. Blanda sedan dessa med äggsmeten. Rör sist i smör- och mjölkblandningen. Baka i en springform ca 22-24 cm 150 grader ca 45 minuter.
Fyllning:
Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vänd i 3 dl vispad grädde. Smula ner ett 3/4 rör Annas Polka Limited Edition och rör försiktigt om.
Tryffel:
Koka upp grädde och honung. Häll ner den hackade chokladen. Rör slät.
Montering och dekoration:
Dela tårtbotten i 3 delar. Fördela fyllningen jämnt mellan bottnarna. Ställ i kyl ca 30 minuter. Ta ut kakan ur kylen och häll över den ljumma tryffeln.
Stryk ut så att det rinner fint över kanten. Dekorera med papparkakssmul och krossade polkagrisar