Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citrongravad lax med blodapelsin och fänkål

15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
AvMaud Onnermark
Recept på citrongravad lax med blodapelsin och fänkål
Denna citrongravade lax med blodapelsin och fänkål är ett friskt och fräscht tillskott på buffébordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Citrongravad lax med blodapelsin och fänkål

Frisk, superläcker liten rätt med snabbmarinerad lax.

Gör en citrongravad lax med blodapelsin och fänkål

4 portioner

Du behöver:

250 g färsk laxfilé
1 tsk salt
2 tsk strösocker
2 msk citronsaft
½ tsk zest från en ekologisk citron
Nymalen svartpeppar

Topping:

300 g fänkål
2 blodapelsiner
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

Fänkålsvippor

Gör så här:

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem tätt på ett stort fat. Blanda salt, socker, citronsaft och zest och fördela över laxen. Krydda med peppar, täck med plastfolie och låt stå i kylskåp och dra i 15 minuter.
  2. Skiva fänkålen mycket fint, gärna med mandolin. Skär av skalet från apelsinerna och skär loss filéerna. Blanda apelsin och fänkål och krydda med salt och peppar.
  3. Fördela laxen på tallrikar, toppa med fänkål och apelsin. Garnera med fänkålsvippor och servera.

Foto: Betina Hastoft, Tia Borgsmidt, Nina Malling, Ulrika Pousette

Annons