Citronkyckling med grönsallad och parmesandressing
26 maj, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Att citron och kyckling går bra ihop är sen gammalt! En grönsallad med parmesandressing blir gott sällskap till citronkycklingen.
Annons
Citronkyckling med grönsallad och parmesandressing
Citron i ugnen blir extra smakrik och ger kycklingen ett sötsyrligt lyft.
4 portioner
Annons
Du behöver:
8 kycklingklubbor
1 ekologisk citron
750 g potatis
2 rödlökar
4 msk olivolja
6 stjälkar färsk timjan
Salt och nymald peppar
Grönsallad:
1 huvudsallad
200 g grön sparris
Parmesandressing:
1 ½ dl riven parmesan
2 dl majonnäs
3 msk vatten
1 tsk vit balsamvinäger
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Torka kycklingklubborna torra. Tvätta och klyfta citronen. Tvätta och halvera potatisen. Skala och klyfta rödlöken. Sätt ugnen på 225°. Fördela kyckling, citron, potatis och lök i en stor smord ugnsform. Droppa över olja, strö över timjan, salta och peppra rejält. Stek i ugnen ca 50 minuter tills kycklingen är genomstekt och potatisen är mjuk.
- Tvätta salladen och plocka den i mindre bitar. Skär bort och släng den nedre biten av sparrisstjälkarna. Skär resten i tunna strimlor.
- Blanda majonnäs, vatten och balsamvinäger till en tunn sås. Vänd ner riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner sallad och sparris i dressingen och servera med kyckling och potatis.
Foto: Columbus Leth
Annons