Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Croque monsieur de luxe

07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på croque monsieur de luxe
Klassiska varma mackan croque monsieur görs här med en lyxig twist – nämligen cheddar, gruyère och bechamelsås!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo
Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Croque monsieur de luxe

Klassiskt med en twist! Bechamelsås breds på brödet och ger extra smak. Blanda gärna cheddar och gruyère, men en sort ost fungerar också bra.

Croque monsieur de luxe med två sorts ost, lufttorkad skinka och bechamelsås

2 stycken

Annons

Du behöver:

75 g riven cheddar
75 g riven gruyère
150 g lufttorkad skinka
4 skivor surdegsbröd

Bechamelsås:

5 dl mjölk
50 g smör
4 ½ msk vetemjöl
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget medan du vispar. När du fått en jämn kräm, vispa i uppvärmd mjölk tills du får en slät och tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred bechamelsåsen på brödet och fördela riven ost och skivad skinka på de båda mackorna. Bred bechamelsås på de andra bröden och lägg på som lock. Grilla mackorna i en stekpanna, på grillen eller i smörgåsgrill. Servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons