Croque monsieur de luxe
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Klassiska varma mackan croque monsieur görs här med en lyxig twist – nämligen cheddar, gruyère och bechamelsås!
Annons
Croque monsieur de luxe
Klassiskt med en twist! Bechamelsås breds på brödet och ger extra smak. Blanda gärna cheddar och gruyère, men en sort ost fungerar också bra.
2 stycken
Annons
Du behöver:
75 g riven cheddar
75 g riven gruyère
150 g lufttorkad skinka
4 skivor surdegsbröd
Bechamelsås:
5 dl mjölk
50 g smör
4 ½ msk vetemjöl
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget medan du vispar. När du fått en jämn kräm, vispa i uppvärmd mjölk tills du får en slät och tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
- Bred bechamelsåsen på brödet och fördela riven ost och skivad skinka på de båda mackorna. Bred bechamelsås på de andra bröden och lägg på som lock. Grilla mackorna i en stekpanna, på grillen eller i smörgåsgrill. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons