Dafgårds lanserar vegetariska färdigrätter
Utbudet av vegetariska och hälsosamma färdigrätter har varit väldigt begränsat i frysdisken. Det vill Dafgårds råda bot på och har nu tagit fram fyra nya rätter där stort fokus har legat på smakupplevelsen.
Förutom att göra rätterna gröna har Dafgårds även tänkt på att hålla nere kalorierna och minska mängden salt. De flesta rätterna är dessutom glutenfria och utan tillsatt socker.
– Intresset för att äta vegetariskt har nog aldrig varit så stort som det är nu. Dels på grund av hälsoaspekten, dels på grund av miljö och hållbarhetsfrågor. Det finns helt klart en stor efterfrågan på vegetariska rätter, något som vi märkt av både från konsument och butiker. Därför är det ett naturligt steg för oss att göra den här lanseringen, säger Ola Larsson, marknadschef på Dafgårds.
För den som vill lagarna rätterna själv finns recepten på baksidan.
De fyra nya rätterna:
1. Ärtig falafel
Falafel med sojabönspasta, böntzatsiki på kvarg, rostad paprikasås, grillad paprika och grönkål. Rätten är helt utan tillsatt gluten och socker.
2. Biffig broccoli
Smakrika ost- och broccolibiffar som serveras med röda linser i en het sås på kokos och ingefära, kvargdipp samt krispiga edamamebönor. Utan tillsatt gluten och socker.
3. Gröna dumplings
Spänstiga grönsaksdumplings som serveras med en söt tomat- och chilisås, ärtcréme med kvarg, citrongräs, edamamebönor, broccoli och morot.
4. Örtig bolognese
Klassiker med sojabönspasta och en bolognese med linser istället för kött. Den örtkryddade bolognesen tillagas på puylinser och serveras med en sojabönspasta och grönkålspesto. Utan gluten och socker.