Dessertpizza med mascarpone och bär
26 maj, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Ja, du läste rätt – dessertpizza! Söta degen och toppa den med mascarpone och blandade bär.
Annons
Dessertpizza med mascarpone och bär
Ja, en pizza kan absolut vara söt, överraskande gott!
4 portioner
Annons
Du behöver:
Söta pizzabottnar:
10 g jäst
3 dl vatten
3 msk olivolja
2 msk strösocker
1 tsk salt
400 g (ca 6 ¾ dl) manitobamjöl
Fyllning:
100 g mascarpone
1 ½ msk vaniljsocker
150 g mandelmassa
100 g vit choklad
100 g hallon
100 g björnbär
100 g blåbär
Till servering:
1 näve färsk mynta
Gör så här:
- Söta pizzabottnar: Smula jästen, och rör ut den i ljummet vatteni en skål. Tillsätt olja, socker och salt, och blanda allt ordentligt.
- Tillsätt mjöl, och knåda degen ordentligt tills den är smidig. Täck degen med plastfolie och en ren handduk, och låt den jäsai rumstemperatur i 30 min. Låt degen stå i kylskåp i 8 timmar.
- Tänd grillen och låt en pizzasten bli varm på gallret, alternativt tänd en pizzaugn. Dela pizzadegen i fyra delar och kavla eller dra ut varje bit. Lägg pizzabottnarna på en pizzaspade.
- Fyllning: Blanda mascarpone med vaniljsocker. Riv mandelmassan grovt och hacka chokladen. Bred ut ett tunt lager mascarponekräm på varje pizzabotten och strö över riven mandelmassa.
- Fördela bären på pizzorna och strö över vit choklad. Skjutsa över pizzan från spaden till den varma pizzastenen och baka dem krispiga och gyllene på grillen under lock i 12–15 minuter elleri en pizzaugn i cirka 1–2 minuter. Dekorera med- färskmynta före servering.
Foto: Betina Hastoft
Annons