Krämig dippsås med ost och öl
04 jan, 2024
AvLuisa Lorang
En god dippsås passar såväl till vardags som till fest. Skär upp ditt favoritbröd och dippa i en krämig dröm av ost och öl.
Annons
Krämig dippsås med ost och öl
Älskar du kombinationen ost, öl och kringlor? Då är detta förmodligen dippen du har saknat hela ditt liv.
Annons
4 portioner
Du behöver:
300 g gruyère eller annan smakrik hårdost
75 g parmesan
200 g naturell färskost
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dijonsenap
½ dl mörkt öl
Till servering:
2 msk gräslök
Salta kringlor eller gott bröd
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 275° med grillfunktion. Riv gruyère och parmesan och lägg i en kastrull. Tillsätt färskosten och värm tills ostarna smälter samman. Vispa i vitlökspulver, senap och öl och låt koka i några minuter. Häll dippen i en liten ugnsfast form. Grilla dippen i ugnen i 5–10 minuter, eller tills den är lätt gyllene och bubblar på ytan.
- Skölj och finhacka gräslöken. Servera den varma dippen med gräslök och tillsammans med salta kringlor eller bröd.
Foto: Rikke Westesen
Annons