Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig dippsås med ost och öl

04 jan, 2024
AvLuisa Lorang
Recept på krämig dippsås med ost och öl
Rikke Westesen
En god dippsås passar såväl till vardags som till fest. Skär upp ditt favoritbröd och dippa i en krämig dröm av ost och öl.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Krämig dippsås med ost och öl

Älskar du kombinationen ost, öl och kringlor? Då är detta förmodligen dippen du har saknat hela ditt liv.

Den här krämiga dippsåsen med ost och öl går inte att sluta äta
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

300 g gruyère eller annan smakrik hårdost
75 g parmesan
200 g naturell färskost
1 tsk vitlökspulver
1 tsk dijonsenap
½ dl mörkt öl

Till servering:

2 msk gräslök
Salta kringlor eller gott bröd

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 275° med grillfunktion. Riv gruyère och parmesan och lägg i en kastrull. Tillsätt färskosten och värm tills ostarna smälter samman. Vispa i vitlökspulver, senap och öl och låt koka i några minuter. Häll dippen i en liten ugnsfast form. Grilla dippen i ugnen i 5–10 minuter, eller tills den är lätt gyllene och bubblar på ytan.
  2. Skölj och finhacka gräslöken. Servera den varma dippen med gräslök och tillsammans med salta kringlor eller bröd.

Foto: Rikke Westesen

Annons