Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Donuts med karamellglasyr, snickers och salta jordnötter

06 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på donuts med karamellglasyr, snickers och salta jordnötter
Är du redo att lyxa till det med något extra? Bra, för här kommer det ultimata lördagsgodiset – donuts med karamellglasyr, toppade med snickers och salta jordnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårtaBrand logo
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Donuts med karamellglasyr, snickers och salta jordnötter

Här behövs två donutsformar och en spritspåse med rund tyll.

Baka donuts med karamellglasyr, snickers och salta jordnötter

12 donuts

Du behöver:

4 dl (250 g) vetemjöl
1 ½ dl (150 g) ljust rörsocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
50 g smör
1 ½ dl standardmjölk
2 ägg
75 g vit choklad
Smakneutral olja till formarna

Karamellglasyr:

350 g karamellchoklad
2 dl vispgrädde
1 knivsudd flingsalt

Garnering:

2 Snickers
25 g salta jordnötter
Ätligt guldströssel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Smält smör i en kastrull utan att det tar färg. Rör ner smöret i mjölblandningen tillsammans med mjölk och ägg. Hacka chokladen fint och vänd ner i smeten.
  3. Pensla 2 donutsfomar (med sex hål i varje) med lite olja. Fyll en spritspåse med smet och spritsa ner i formarna med en rund tyll, tills hålen är halvt fyllda. Grädda i ugnen i 12 minuter, tills gyllene och genom-bakade. Tippa donutsen ur formarna och låt svalna på ett ugnsgaller.
  4. Hacka chokladen till glasyren och lägg i en bunke. Värm upp grädden till lite under kokpunkten. Häll den varma grädden över chokladen, tillsätt salt och rör ihop med en slickepott.
  5. Låt karamellglasyren sätta sig, det tar någon minut, och doppa sedan donuts i glasyren. Garnera med Snickers skuren i skivor, grovt hackade nötter och guldströssel. Servera genast eller senare samma dag.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Annons