Enkla klickscones med lemon curd
07 aug, 2015
AvCassandra Lindblom
Testa dessa enkla, snabba och supergoda klickscones som du kan smaksätta med i princip vad som helst! Ljuvliga att äta med en klick färskost, lemoncurd och lite havssalt.
Annons
6 portioner
Scones:
6 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 krm salt
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
Smaksättare: Kakao, nötter, citrusskal, ost, örter.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
- Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Lemon curd
3 ekologiska citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
Gör så här
- Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
- Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
- Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.
Tillbehör:
Färskost att klicka på sconesen från tex Cremé Bonjour.
Annons