Enkla och goda scones med lågt GI-värde
01 jun, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Scones är en frukostfavorit hos många, speciellt på helgen. Njut av den här hälsosamma varianten och håll dig mätt längre. Det låga GI-värdet gör nämligen att blodsockret håller en jämn nivå och du blir inte hungrig lika snabbt.
Annons
Tid: 10 min förberedelse + 15 min i ugn.
Antal: 4 st
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
2 ägg
1 dl turkisk yoghurt
1/2 dl solrosfrön
2 msk linfrön
1 msk fiberhusk
1/2 msk bakpulver
1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Knäck äggen i en bunke och vispa luftigt.
- Blanda i yoghurt. Rör om.
- Rör ner resten av ingredienserna och rör om med en slev. Vispa inte.
- Klicka ut fyra bullar på ett bakplåtspapper. Använd en slickepott för att forma bullarna som du önskar.
- Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
Annons