Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Extra fluffiga brunchpannkakor

05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på extra fluffiga brunchpannkakor
Irina Meliukh
Det fina med bananer som blivit bruna och övermogna är att de är perfekta att göra fluffiga brunchpannkakor på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Extra fluffiga brunchpannkakor

Med lite bakpulver i smeten blir frukostpannkakorna extra fluffiga och påminner nästan om en sockerkaka i konsistensen. Grädda dem på låg värme, de bränns lätt.

Gör extra fluffiga brunchpannkakor på bruna övermogna bananer
Irina Meliukh
Annons

2 portioner

Du behöver:

2 mycket mogna bananer
2 tsk bakpulver
2 msk proteinpulver med vaniljsmak
2 stora ägg
4 msk kokosmjöl
Olja, till stekning

Till servering:

Citrusfrukter
2 tsk flytande honung

Gör så här:

  1. Mosa bananerna i en skål till en smet med små bitar i. Tillsätt bakpulver och proteinpulver och rör om med en gaffel. Knäck i äggen och vispa tills allt är blandat. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en tjock smet. Låt smeten vila i 5 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och klicka ut smeten, använd gärna en äggform för att få fint runt resultat. Stek 6 pannkakor på låg värme, håll koll så att de inte bränns. Lägg gärna på ett lock och låt dem gräddas klart under det. Servera med citrus­skivor och honung.

Foto: Lisa Björner, Betina Hastoft, Europapress

Annons