Extra fluffiga brunchpannkakor
05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Det fina med bananer som blivit bruna och övermogna är att de är perfekta att göra fluffiga brunchpannkakor på!
Annons
Extra fluffiga brunchpannkakor
Med lite bakpulver i smeten blir frukostpannkakorna extra fluffiga och påminner nästan om en sockerkaka i konsistensen. Grädda dem på låg värme, de bränns lätt.
Annons
2 portioner
Du behöver:
2 mycket mogna bananer
2 tsk bakpulver
2 msk proteinpulver med vaniljsmak
2 stora ägg
4 msk kokosmjöl
Olja, till stekning
Till servering:
Citrusfrukter
2 tsk flytande honung
Gör så här:
- Mosa bananerna i en skål till en smet med små bitar i. Tillsätt bakpulver och proteinpulver och rör om med en gaffel. Knäck i äggen och vispa tills allt är blandat. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en tjock smet. Låt smeten vila i 5 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med olja och klicka ut smeten, använd gärna en äggform för att få fint runt resultat. Stek 6 pannkakor på låg värme, håll koll så att de inte bränns. Lägg gärna på ett lock och låt dem gräddas klart under det. Servera med citrusskivor och honung.
Foto: Lisa Björner, Betina Hastoft, Europapress
Annons