Färskpotatis med brynt smör och rostat bovete
25 maj, 2022
AvAnna Wendt
Färskpotatis är god som den är men genom att tillsätta rostat bovete och brynt smör lyfts den till nya höjder!
Annons
Färskpotatis med brynt smör och rostat bovete
Suveränt gott tillbehör, testa även till grillat.
4–6 bufféportioner
Du behöver:
900 g färskpotatis
50 g smör
1 dl helt bovete
1 msk kokosolja
Flingsalt
2 msk finhackad gräslök
Gör så här:
- Tvätta och skrubba färskpotatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Bryn under tiden smöret på medelvärme tills det blivit gyllene och fått en nötig koladoft.
- Rosta bovetet i en stekpanna med kokosolja och flingsalt på medelhög värme tills det blir gyllene.
- Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av. Vänd ner det brynta smöret och stjälp upp i en serveringsskål. Toppa med lite av det rostade bovetet och servera resten vid sidan av. Strö över finklippt gräslök och, om du vill, lite vilda blommor och örter.
Foto: Lisa Björner
Annons