Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Flatbröd i stekpanna

12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på flatbröd i stekpanna
Flatbröd är en kameleont och kan användas till mycket! Toppa med gräddfil och löjrom som ett tilltugg till drinken eller med tomatsås, ost och oregano för en snabb minipizza!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

SFlatbröd i stekpanna

Perfekt till indiska rätter, men också till chili con carne eller soppa.

Så steker du flatbröd i stekpanna

12 bröd

Du behöver:

1 ⅔ dl (100 g) grahamsmjöl
6 ⅔ dl (400 g) pizzamjöl, av typen Tipo 00
4 msk olivolja
3 dl vatten
1 tsk salt

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser och arbeta till en fast men smidig deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila i 30 minuter.
  2. Dela degen i 12 bitar med en kniv. Kavla ut varje bit till en cirkel på ca 18 cm i diameter. Lägg rundlarna på hög med bakplåtspapper mellan.
  3. Värm en stekpanna med en diameter på minst 18 cm. Grädda ett bröd i taget i torr stekpanna, 2 minuter på varje sida. Tyck ut luftbubblor med spatel. Håll varma under handduk.

Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard

LÄS MER: Så gör du dina egna baguetter

Annons