Flatbröd i stekpanna
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Flatbröd är en kameleont och kan användas till mycket! Toppa med gräddfil och löjrom som ett tilltugg till drinken eller med tomatsås, ost och oregano för en snabb minipizza!
Annons
SFlatbröd i stekpanna
Perfekt till indiska rätter, men också till chili con carne eller soppa.
12 bröd
Du behöver:
1 ⅔ dl (100 g) grahamsmjöl
6 ⅔ dl (400 g) pizzamjöl, av typen Tipo 00
4 msk olivolja
3 dl vatten
1 tsk salt
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser och arbeta till en fast men smidig deg. Slå in degen i plastfolie och låt vila i 30 minuter.
- Dela degen i 12 bitar med en kniv. Kavla ut varje bit till en cirkel på ca 18 cm i diameter. Lägg rundlarna på hög med bakplåtspapper mellan.
- Värm en stekpanna med en diameter på minst 18 cm. Grädda ett bröd i taget i torr stekpanna, 2 minuter på varje sida. Tyck ut luftbubblor med spatel. Håll varma under handduk.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard
LÄS MER: Så gör du dina egna baguetter
Annons