Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Focaccia med päron och rosmarin

12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på focaccia med päron och rosmarin
Focaccia är ett av de enklaste bröden som finns att baka. Extra läckert blir det om du tillsätter päron och rosmarin!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer och fryst vattenmelonBrand logo
Watermelon Ginger Moctail - alkoholfri drink med ginger beer och fryst vattenmelon

Focaccia med päron och rosmarin

Supergott, segt och saftigt bröd. Perfekt till goda ostar eller en krämig soppa.

Så enkelt bakar du focaccia med päron och rosmarin

8 portioner

Annons

Du behöver:

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
100 g (ca 1 2/3 dl) fullkornsvetemjöl
250 g (ca 4 ¼ dl) vetemjöl
1 msk olivolja
2 päron
2 stjälkar rosmarin
2 tsk flytande honung

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt och fullkornsvetemjöl. Låt jäsa i 10 minuter, tillsätt sedan vetemjölet lite i taget. Knåda degen väl och vänd den sedan i olivolja och låt jäsa i bunke under bakduk i 45 minuter.
  2. Häll upp degen och forma till ett stort platt bröd. Lägg på en smord bakplåt och täck toppen med tunna skivor päron och rosmarinkvistar och ringla över honung. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 14 minuter i 230°.

Foto: Betina Hastoft

Annons