Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter

05 maj, 2017
AvRedaktionen
Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.
Fylld portabello med pesto och mozzarella är ett smakrikt middagstillbehör som också blir en god förrätt med lite rucola till. Toppa med pinjenötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

6 portobellosvampar (eller stora champinjoner)

2 påsar riven mozzarellaost

3 msk röd pesto

1/2 dl finriven parmesanost

salt och peppar

1/2 dl rostade pinjenötter

Gör så här:

Lägg svamparna med toppen nedåt i en oljad ugnssäker form och droppa över pesto. Strö mozzarellan över svamparna. Strö över pinjenötter och grilla på låg värme i cirka 8–10 minuter tills osten smält.

Tips! Du kan byta ut mozzarellan mot feta- eller getost.

Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.
Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons