Fylld portabello med pesto, mozzarella och pinjenötter
05 maj, 2017
AvRedaktionen
Fylld portabello med pesto och mozzarella är ett smakrikt middagstillbehör som också blir en god förrätt med lite rucola till. Toppa med pinjenötter.
Annons
4–6 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
6 portobellosvampar (eller stora champinjoner)
2 påsar riven mozzarellaost
3 msk röd pesto
1/2 dl finriven parmesanost
salt och peppar
1/2 dl rostade pinjenötter
Gör så här:
Lägg svamparna med toppen nedåt i en oljad ugnssäker form och droppa över pesto. Strö mozzarellan över svamparna. Strö över pinjenötter och grilla på låg värme i cirka 8–10 minuter tills osten smält.
Tips! Du kan byta ut mozzarellan mot feta- eller getost.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons