Gin & Tonic-semlan tillbaka! Här är receptet
Semlor kommer i alla former nu för tiden. Några semlor vi minns är wrapsemlan, pizzasemlan, burgarsemlan, lussesemlan och prinsessemlan. För att inte tala om den populära semmelkladdkakan!
För dig som hellre äter semlan i traditionell form fast med uppdaterad smak kanske Gin & Tonic-semlan kan vara något. Semlan togs fram av Gateau och Swedish Tonic förra året och när den tillbaka.
GT-semlan är bakad och byggd på traditionellt vis, men grädden är smaksatt med Swedish Tonic och mandelmassan med gin.
Här finns Gin & Tonic-semlan att köpa:
Semlan kommer att säljas den 1-2 mars och på Fettisdagen den 5 mars i följande av Gateaus butiker:
Stockholm: Sturegallerian, Hamngatan, Fridhemsplan, Hornstull & Täby.
Göteborg: Femman.
Skåne: Triangeln Malmö & Lunds Saluhall.
Om du hellre bakar semlan hemma så kommer receptet här!
Recept för 4 GT-semlor:
4 vetebullar
3 cl Swedish Tonic
2 cl gin
2 cl agavesirap
200 gram mandelmassa
2.5 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
- Blanda 2 cl gin med 200 gram mandelmassa.
- Häll upp 2.5 dl vispgrädde i en skål. Tillsätt 3 cl Swedish Tonic och 2 cl agavesirap. Vispa!
- Dela vetebullarna och bred på mandelmassan.
- Spritsa på vispgrädden.
- Lägg på semlans lock och garnera med florsocker. För en extra touch, tillsätt en torkad limeskiva.