Leilas glutenfria kladdkaka
Du behöver:
2 dl mandelmjöl
4 msk kakao av god kvalitet
2 nypor salt
125 g torkade aprikoser (ekologiska)
125 g torkade blåbär
2 bananer
1 msk honung
3 ekologiska ägg
2 msk kokosolja
Kokosolja och kokosflingor till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
3. Mixa aprikoser, blåbär, bananer och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt äggen och mixa igen. Rör samman med de torra ingredienserna.
4. Smält kokosoljan och rör försiktigt ner den i smeten.
5. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter) med kokosolja. ”Bröa” den med kokosflingor och fyll formen med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna och servera den kylskåpskall, gärna med lite vispad grädde och kakao.
Receptet kommer från Leila Lindholm och hennes bok The Fresh Foodie som är ute i handeln den 27 april 2015. Fler av Leilas recept hittar du här.