Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Leilas glutenfria kladdkaka

15 apr, 2015
AvCassandra Lindblom
Leila Lindholm har tagit fram ett recept på glutenfri kladdkaka. Tänk på att olika ugnar gräddar olika effektivt så därför ska man alltid testa hur kladdig kladdkakan är med en sticka för att få sitt önskade resultat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Leilas glutenfria kladdkaka.
Leilas glutenfria kladdkaka.

Du behöver:

2 dl mandelmjöl

4 msk kakao av god kvalitet

2 nypor salt

125 g torkade aprikoser (ekologiska)

125 g torkade blåbär

2 bananer

1 msk honung

3 ekologiska ägg

2 msk kokosolja

Kokosolja och kokosflingor till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.

3. Mixa aprikoser, blåbär, bananer och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt äggen och mixa igen. Rör samman med de torra ingredienserna.

Annons

4. Smält kokosoljan och rör försiktigt ner den i smeten.

5. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm i diameter) med kokosolja. ”Bröa” den med kokosflingor och fyll formen med smet.

6. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna och servera den kylskåpskall, gärna med lite vispad grädde och kakao.

The Fresh Foodie av Leila Lindholm.
The Fresh Foodie av Leila Lindholm.

Receptet kommer från Leila Lindholm och hennes bok The Fresh Foodie som är ute i handeln den 27 april 2015. Fler av Leilas recept hittar du här.

Annons