Så gör du din egen Big Mac – steg för steg
Hemlagad Big Mac
Varför inte testa att göra hamburgarnas hamburgare hemma? Här är vår variant av originalet från snabbmatskedjan.
4 portioner
Du behöver:
800 g högrevsfärs
Salt och nymalen svartpeppar
Big Mac-hamburgerdressing:
10 tjocka skivor inlagd gurka
¼ gul lök
½ dl majonnäs
1 dl tomatketchup
1 msk söt senap
1 tsk äppelcidervinäger
¼ tsk rökt paprika
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
8 hamburgerbröd med sesam(4 lock och 8 bottenbröd, frys in de andra locken till annat)
½ huvud isbergssallad
8 skivor cheddar
20 skivor inlagd gurka
Pommes frites
Steg 1
Big Mac-dressing: Häll av den inlagda gurkan och skala löken. Hacka båda mycket fint.
Steg 2
Rör samman majonnäs, ketchup, söt senap, äppelcidervinäger, inlagd gurka och lök i en skål och smaka av dressingen med rökt paprika, salt och peppar. Häll upp dressingen i en behållare med lock och förvara den i kylskåp fram till servering.
Steg 3
Färsbiffar: Forma köttet till 8 platta biffar och krydda med salt och peppar.
Steg 4
Stek biffarna i en stekpanna på hög värme så att de får en bra stekyta. Vänd dem och stek dem färdiga på andra sidan.
Steg 5
Servering: Värm bröden. Använd ett lock och två underdelar av bröden till varje burgare.
Steg 6
Skölj och skär salladen i strimlor. Bred dressing på det nedersta brödet och toppa med sallad, burgare, en skiva cheddar och ett par skivor gurka. Lägg på nästa bröd, bred dressing på och toppa igen med sallad, burgare, cheddar och gurka. Lägg extra sallad på toppen, bred hamburgerbrödet med dressing och lägg på som lock. Servera genast med pommes till.
Foto: Betina Hastoft