Grand Hôtel lanserar lyxig champagnesemla
Lagom till fettisdagen den 5 mars presenterar femstjärniga Grand Hôtel i Stockholm årets mest exklusiva semla – champagnesemlan! Semlan har tagits fram av hotellets egen konditor i samarbete med champagnehuset Ruinart som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne.
Champagnen från Ruinart har länge varit en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.
Mandel passar med champagne
Mandelmassan i semlan är smaksatt med champagne och dessutom är semlan strösslad med ätbart guld. Kan det bli lyxigare?
– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.
Serveras under begränsad period
Om du är sugen på att testa champagnesemlan så kommer den att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel 4–10 mars. Priset är 55 kr, vilket ändå måste sägas vara ett fynd! Semlan avnjuts självklart bäst tillsammans med ett glas bubblande champagne.