Griljerad halloumi – istället för julskinka
13 nov, 2018
AvRedaktionen
Vill du dra ner på köttet i jul eller bara testa något nytt? Griljerad halloumi ett utmärkt alternativ till den klassiska julskinkan. Den söta senapsgriljeringen passar perfekt tillsammans med den salta osten.
Annons
Du behöver:
750 g Fontana Halloumi i en bit
1 ägg
2 msk grov, skånsk senap
2 msk dijonsenap
1 dl ströbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 min.
- Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.
- Blanda ägg och senap. Pensla halloumin med ägg- och senapsblandningen och strö sedan på ströbröd.
- Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
- Ta ut och skiva upp.
- Serveras halloumin varm, förslagsvis på knäckebröd med senap.
Mer vegetarisk julmat hittar du här >>
Annons