Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grönkålssallad med pumpa och granatäpple

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på grönkålssallad med pumpa och granatäpple
Passa på att ta tillvara på höstens godsaker och gör en god grönkålssallad med pumpa och granatäpple som toppas med fetaost och saltrostade mandlar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Grönkålssallad med pumpa och granatäpple

Grönkål, pumpa och granatäpple betyder härlig färgfest!

Bjud på en färgglad grönkålssallad med pumpa och granatäpple

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 hokkaido- eller butternutpumpa
2 msk neutral olja
Salt och nymald svartpeppar
4 grönkålsblad
1 tsk vitvinsvinäger
½ granatäpple
100 g fetaost
½ dl saltrostade mandlar

Tahinidressing:

1 citron
2 dl naturell yoghurt
1 tsk tahini (sesampasta)
Salt och nymald svartpeppar
1 tsk senap
1 tsk honung

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba pumpan, halvera den och kärna ur med en sked. Skär pumpan i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med 1 msk olja, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Skölj och torka grönkålen. Skär eller riv bladen i mindre bitar, kasta stjälkarna. Lägg kålen i en skål och massera in 1 msk olja samt vinägern med händerna.
  3. Banka kärnorna ur granatäpplet, rensa bort de vita hinnorna.
  4. Lägg upp grönkål, pumpa och granatäppelkärnor på ett fat. Smula över fetaost och grovhackad mandel.
  5. Tahinidressing: Pressa saften ur citronen. Rör ihop citronsaften med yoghurt, tahini, salt, peppar, senap och honung. Smaka av och servera dressingen till salladen.

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Annons