Grönkålssallad med pumpa och granatäpple
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Passa på att ta tillvara på höstens godsaker och gör en god grönkålssallad med pumpa och granatäpple som toppas med fetaost och saltrostade mandlar.
Annons
Grönkålssallad med pumpa och granatäpple
Grönkål, pumpa och granatäpple betyder härlig färgfest!
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 hokkaido- eller butternutpumpa
2 msk neutral olja
Salt och nymald svartpeppar
4 grönkålsblad
1 tsk vitvinsvinäger
½ granatäpple
100 g fetaost
½ dl saltrostade mandlar
Tahinidressing:
1 citron
2 dl naturell yoghurt
1 tsk tahini (sesampasta)
Salt och nymald svartpeppar
1 tsk senap
1 tsk honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba pumpan, halvera den och kärna ur med en sked. Skär pumpan i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med 1 msk olja, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
- Skölj och torka grönkålen. Skär eller riv bladen i mindre bitar, kasta stjälkarna. Lägg kålen i en skål och massera in 1 msk olja samt vinägern med händerna.
- Banka kärnorna ur granatäpplet, rensa bort de vita hinnorna.
- Lägg upp grönkål, pumpa och granatäppelkärnor på ett fat. Smula över fetaost och grovhackad mandel.
- Tahinidressing: Pressa saften ur citronen. Rör ihop citronsaften med yoghurt, tahini, salt, peppar, senap och honung. Smaka av och servera dressingen till salladen.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Annons