Kolapaj med hallon och ingefära
10 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Den perfekta pajen inför alla hjärtans dag. Ljuvlig smak av kola blandat med ingefära.
Annons
Pajdeg
100 g smör
210 g vetemjöl (ca 31⁄2 dl)
15 g vatten (1 msk)
Ingefärskola
150 g vispgrädde (11⁄2 dl)
150 g strösocker (ca 11⁄2 dl)
210 g ljus sirap (ca 11⁄2 dl)
200 g smör
1 bit färsk, riven ingefära
Dekorering:
Färska hallon
Pajdeg:
Blanda ihop ingredienserna till en mördeg och tryck ut i pajform, ca 20 cm i diameter. Låt vila i kyl någon timme. Sätt ugnen på 175°. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det precis fått färg.
Ingefärskola:
Koka ihop grädde, socker och sirap till 120°. Rör ner smöret och smaka av med ingefära. Häll kolan i paj- skalet. Ställ i kyl att stelna ett par timmar. Dekorera med färska hallon och servera gärna med vaniljglass.
Annons