Hasselbackssötpotatis med lönnsirapsglaze och fläskfilé
06 sep, 2022
AvLine Holt Nielsen
AvPia Andersson
Letar du efter ett extra lyxigt tillbehör? Då är det hasselbackspotatis med lönnsirapsglaze du ska servera till fläskfilén.
Annons
Hasselbackssötpotatis med lönnsirapsglaze och fläskfilé
Hasselbacksmetoden funkar på alla rotsaker, inte bara på potatis.
4 portioner
Annons
Du behöver:
700 g sötpotatis
Olivolja, till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
150 g färsk grönkål, grovhackad
Lönnsirapsglaze:
2 msk lönnsirap
1 tsk olja
½ tsk cayennepeppar
1 ½ tsk paprikapulver
Till servering:
2 dl crème fraiche franska örter, eller liknande sås
Fläskfilé
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° varmluft. Skär sötpotatisen i tunna skivor, men inte ända ner till botten. Pensla med olja, salta och peppra. Lägg i en ugnsform och baka i 30 minuter.
- Ta ut formen och pensla sötpotatisen med sirapsglazen. Lägg grovhackad grönkål runtom. Vrid ner temperaturen till 170° varmluft och grädda i ytterligare 10–15 minuter.
- Servera sötpotatis och grönkål med kall crème fraichesås och stekt fläskfilé.
Foto: Betina Hastoft, Martin Tandgaard
Annons