Havregrynsgröt med banan, choklad och jordnötskräm
24 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Här har vi gett klassikern havregrynsgröt en rejäl uppgradering – toppad med stekt banan, choklad och jordnötskräm. Hur gott?
Annons
Havregrynsgröt med banan, choklad och jordnötskräm
Lyxtoppad klassiker!
4 portioner
Du behöver:
3 ¼ dl (120 g) havregryn
4 dl vatten
4 dl mandelmjölk
1 msk salt
½ tsk stött kardemumma
Topping:
4 bananer
10 g mörk choklad
15 g smör
1 msk jordnötssmör
1 ½ dl yoghurt
1 lime
3 msk hackade rostade hasselnötter
Gör så här:
- Koka havregryn, vatten, mandelmjölk, salt och kardemumma under omrörning. Gröten ska bli krämig.
- Dela bananerna på mitten och halvera dem på längden. Hacka chokladen grovt. Smält smör i en stekpanna och strö choklad över bananerna. Stek bananerna i 2–3 minuter på varje sida.
- Vispa upp jordnötssmör, yoghurt och lite limesaft till en kräm. Fördela bananer och kräm på toppen av gröten. Hacka nötterna grovt och strössla dem över anrättningen.
Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam
Annons