Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hemgjord pepparkaksdeg

23 nov, 2015
AvRedaktionen
Hemgjord pepparkaksdeg.
Hemgjord pepparkaksdeg tillsammans med fina strössel och pepparkaksformar blir en garanterad uppskattad present. Lägg degen i cellofanpapper och knyt med fina band. Skriv receptet på fint papper och knyt fast i bandet
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 140 kakor

Du behöver:

2 1/2 dl farinsocker

3/4 dl ljus sirap

3/4 dl vatten

150 g rumsvarmt smör

1 msk malen kanel

1 msk malen ingefära

1 tsk malen ingefära

1 tsk malen kryddnejlika

1 tsk malen kardemumma

1 1/2 tsk bikarbonat

7–8 dl vetemjöl

Gör så här:

Häll farinsocker, sirap och vatten i en kastrull och koka upp blandningen.

Blanda smör och kryddor. Lägg ner smöret i kastrullen och låt smälta. Låt sedan blandningen svalna utan att röra om.

Blanda bikarbonat med 6 dl mjöl. Rör ner i sirapsblandningen och blanda till en slät deg. Tillsätt mer mjöl efter behov. Täck degen med plastfolie och låt stå kallt i några timmar, helst till nästa dag.

Vid tillagning:

Värm ugnen till 175°. Ta upp degen och knåda den smidig på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut degen tunt. Ta ut kakor med mått i önskad form. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt dem sedan svalna på ett galler.

Garnera med kristyr och strössel.

Hemgjord pepparkaksdeg.
Hemgjord pepparkaksdeg.

Av: Systrarna Eisenman

Foto: Jonny Lindh

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons