Höstig one pot-pasta med tomater och chorizo
15 okt, 2019
AvRedaktionen
One pot – att lägga alla ingredienser i en och samma gryta. Denna one pot-pasta med tomater och chorizo är både lättlagad och oemotståndlig.
Annons
4 portioner
Du behöver:
100 g torkad chorizo eller salamikorv
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
1 kruka oregano
400 g torkad tagliatelle
1 burk krossade tomater
7 1/2 dl färdig grönsaksbuljong
1 msk olivolja
Salt och färskmalen svartpeppar
Till servering:
50 g färskriven parmesan
Gör så här:
- Skär chorizon i tärningar.
- Skala och finhacka löken.
- Skala och pressa vitlöken
- Skölj och halvera körsbärstomaterna.
- Lägg chorizon, lök, vitlök och tomater i grytan.
- Tillsätt oregano, pasta och krossade tomater och häll över buljongen.
- Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
- Koka upp och låt koka i cirka 10-15 minuter eller tills pastan är al dente.
- Servera rätten direkt från grytan tillsammans med färskriven parmesan.
3 bra one pot-tips att ha koll på:
- Har du pasta i grytan, se till att det finns tillräckligt med vätska eftersom pastan suger åt sig det. Kolla till grytan då och då.
- Vill du ha köttbitar i rätten, är det bäst att bryna dem först i grytan och sedan se till att grytan inte kokar, bara puttrar för att köttet inte ska bli segt.
- Se till att det finns gott om plats i grytan för alla ingredienser och för att eventuellt kunna fylla på mer vätska.
Av: Emma Martinty
Foto: Nina Malling
LÄS MER: 5 goda och matiga allt-i-ett grytor
Annons