Johan Jureskog öppnar egen hamburgerrestaurang
Efter en smygöppning i helgen har Johan Jureskogs nya burgarhak Jureskogs nu öppnat för allmänheten. Restaurangen är den första i en planerad kedja med 60 ställen i Sverige inom tio år. Menyn består av sju olika gourmetburgare med tillbehör varav två är vegetariska.
– Att öppna Jureskogs är en dröm som går i uppfyllelse. Tack vare samarbetet med McDonald’s och två säsonger av TV-programmet Världens bästa hamburgare fick jag mängder av kunskap och inspiration. Genom Jureskogs vill jag gå ett steg längre och skapa en snabbmatskedja för gourmetburgare med hållbara råvaror av högsta klass till hela svenska folket, säger Johan Jureskog.
Ekologiskt och närproducerat
Kvalitet och hållbarhet är två viktiga ledord för Jureskog. Restaurangen är den första som enbart serverar färskt nötkött från svenska mjölkkor vilket sker i samarbete med Scan. På menyn finns även ekologiska kycklingvingar från Bosarp, egen ekocheddar från Väddö Gårdsmejeri samt danska osten Svarta Sara från Arla. De ekologiska hamburgerbröden är skapade av Jureskogs Bageri tillsammans med Bakery & Spice och falafeln till vegoburgaren kommer från Maxos på Kungsholmen.
Johans bror Ludvig, som tidigare var källarmästare på Operakällaren, har fyllt baren med goda viner och tillsammans med Brooklyn Brewery har Jureskogs tagit fram ett eget öl.
Populäraste hamburgaren
Under helgens smygöppning blev hamburgaren High Five den mest sålda. Det är en dubbel burgare med tryffelaioli, talgkaramelliserad lök, rostad lök, svensk ekocheddar, kittosten Svarta Sara samt saltgurka för 139 kronor.
Jureskogs ligger på Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm.