Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Jordgubbspaj med chokladkräm

14 aug, 2018
AvRedaktionen
Jordgubbspaj med chokladkräm.
Den här läckra jordgubbspajen med chokladkräm är inte stor, men mycket mättande. Den går att göra dagen innan och förvara i kylen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4-6 personer

Du behöver:

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 krm salt

125 g smör + lite till formen

70 g mörk choklad, 70 % kakaohalt

Chokladkräm

180 g mörk choklad, 70 % kakaohalt

3 dl vispgrädde

Till dekoration:

400 g jordgubbar

1 msk aprikosmarmelad

1/2 dl hackade pistaschmandlar

Gör så här:

  1. Blanda ihop mjöl, socker och salt. Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölblandningen.
  2. Smörj en avlång bakform (ca 35×12 cm) och tryck ut degen i formen, den får gärna sticka upp lite över kanten. Pricka degen med gaffel och grädda i 185° i cirka 15 minuter tills den är genomgräddad. Putsa eventuellt kanterna med en vass kniv.
  3. Hacka 70 g choklad grovt. Strö över choklad på hela kakbottnen. Låt vila i kylskåp.
  4. Hacka 180 g choklad grovt. Hetta upp grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll den över chokladen och rör om tills du får en jämn smet. Låt svalna något och häll sedan upp i kakan.
  5. Snoppa bären och tryck ner dem i chokladkrämen. Pensla dem med smält aprikosmarmelad. Strö över hackade pistaschmandlar.
  6. Låt stå kallt, minst 3 timmar innan servering – gärna över natten.
Jordgubbspaj med chokladkräm.
Jordgubbspaj med chokladkräm.

Recept och foto: All Over Press

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons