Kalasgod pannkakstårta
26 maj, 2023
AvKarolina Svensk
AvAnna Söderberg
Alla älskar pannkakstårta – särskilt en som är fylld med en mix av hallon, grädde och färskost!
Annons
Kalasgod pannkakstårta
Överraska någon du tycker om med en hög och fin pannkakstårta. Den här är fylld med hallonfluff och toppas med färska hallon.
6–8 portioner
Annons
Du behöver:
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
8 dl mjölk
4 ägg
Smör till stekning
Hallonfluff:
100 g hallon
300 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Ev röd hushållsfärg
Fyllning:
3 dl hallonsylt
Garnering:
Färska hallon
Gör så här:
- Vispa ihop mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa till en slät smet.
- Stek pannkakor i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida.
- Hallonfluff: Koka hallonen i några minuter och passera genom en trådsil. Kyl ner hallonpurén. Vispa puré, färskost och florsocker tills alla klumpar är borta. Tillsätt grädden, lite i taget, och vispa till en bredbar konsistens. Tillsätt ev röd hushållsfärg.
- Till servering: Varva pannkakorna på varandra med hallonfluff och hallonsylt. Toppa tårtan med hallonfluff och hallon.
Foto: Alexandra Söderberg
Annons