Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kanelbullepudding

25 aug, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på kanelbullepudding
Rosta kanelbullar eller gifflar och gör en helt magisk kanelbullepudding! Kan vara bland det godaste vi någonsin ätit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mandeldrinken Agua De HorchataBrand logo
Så gör du mandeldrinken Agua De Horchata

Kanelbullepudding

Perfekt sätt att ge nytt liv till torra kanelbullar.

Maxa fikat genom att bjuda en helt magisk kanelbullepudding

6 portioner

Annons

Du behöver:

Rostade kanelbullar:

8 kanelbullar (eller 12–15 kanelgifflar)

Kräm:

1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk, 3%
150 g (1,7 dl) strösocker
1 nypa salt
1 apelsin
50 g smör

Pudding:

1 ägg
2 äggulor
1 msk smör, till formen
2 msk råsocker
25 g sötmandlar

Gör så här:

  1. Rostade kanelbullar: Sätt ugnen på 140°. Dela varje kanelbulle i 3–4 bitar. Fördela dem på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta dem krispiga och torra i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
  2. Kräm: Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg i den urskrapade stången tillsammans med grädde, mjölk, socker, salt och fint rivet skal från apelsin (undvik det vita). Låt koka upp och vispa i smöret tills det smälter. Ta bort kastrullen från värmen, låt smeten dra i ca 30minuter och sila den sedan.
  3. Pudding: Vispa eller mixa ägg och äggulor tillsammans med mjölkblandningen. Blanda äggsmeten med de rostade kanelbullarna och fördela blandningen i en smord form, ca 26 cm i diameter. Låt puddingen stå i kylskåp i 1 timme. Sätt ugnen på 140°.
  4. Strö råsocker och hackade mandlar över puddingen och grädda den mitt i ugnen i 35–45 minuter, tills den är gyllene och krämen har satt sig. Låt den svalna innan servering och avnjut den ljummen eller kall.

Foto: Columbus Leth

Annons