Key lime pie med grädde
05 sep, 2018
AvRedaktionen
Key lime pie är en sötsyrlig favorit med kexbotten och limekräm. Toppa med grädde, rivet limeskal och eventuellt lite ätbart bladguld.
Annons
8 personer
Kexbotten:
250 g havrekex
125 g smör
1 msk farinsocker
1/4 tsk salt
Limekräm:
600 g söt kondenserad mjölk
6 äggulor
6 limer, pressad saft + rivet skal från 2
Till servering:
2 1/2 dl vispgrädde
1 lime, rivet skal
ätbart bladguld
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160°. Krossa kexen fint, gärna i en blender eller matberedare. Smält smöret i en kastrull, rör ner kex- smulor, farinsocker och salt. Pressa ut blandningen i en pajform på 24 cm i diameter i ett jämnt lager med baksidan av en sked. Förgrädda botten i 10 minuter.
- Rör ihop den kondenserade mjölken och äggulor i en bunke med visp. Tillsätt limesaft och finrivet limeskal, spara lite till dekoration, och vispa till smeten tjocknar lite.
- Fördela krämen i det förbakta pajskalet och grädda pajen i ugnen i 15 minuter på 160°. Ta pajen ur ugnen och låt svalna på galler. Sätt i kylen i minst 3 timmar eller över natten.
- Vispa grädden tills den formar mjuka toppar och fördela på pajen. Dekorera med rivet limeskal och eventuellt lite bladguld.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons