Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kladdkaka med marängsviss-topping

06 feb, 2015
AvRebecca Wictor
Det här är Sveriges godaste kladdkaka 2014. Amy Allegrini Hobson från Kumla vann Kladdkakeracet med sitt recept på kladdkaka med marängsviss-topping.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kladdkaka med marängsviss-topping.
Kladdkaka med marängsviss-topping.

12 bitar

Ingredienser:

2 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 1⁄2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 krm salt

100 g Arla® Svenskt Smör

Topping:

2 dl Arla Köket® vispgrädde

2 bananer

1 1⁄2 dl små maränger

strössel

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna. Vispa grädden och klicka över kakan. Strö över skivad banan, maränger och strössel.

Annons