Koreansk bbq-kyckling
26 maj, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
AvLine Holt Nielsen
Välmarinerad koreansk bbq-kyckling är en fröjd att äta! Här samsas många goda smaker i en och samma rätt.
Annons
Koreansk bbq-kyckling
När marinaden får sätta smak både före, under och efter grillning blir resultatet maffigt.
2 portioner
Annons
Du behöver:
1 msk gochugaru (koreanskt chilipulver)
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk risvinäger
2 kycklingbröstfiléer
Tillbehör:
125 g ris (gärna rundkornigt)
Till servering:
1 bunt salladslök
1 näve koriander
Gör så här:
- Rör ihop gochugaru, socker, sesamolja, soja och risvinäger i en skål. Vänd kycklingen i hälften av marinaden i en annan skål och låt marinera i 30 minuter.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Grilla kycklingen (eller stek i grillpanna) i ca 6 minuter på var sida, och pensla under tiden med marinaden. Ge den resterande marinaden ett snabbt uppkok i en kastrull och smaka av.
- Skär kycklingen i skivor och lägg upp på en botten av ris, och ringla den varma marinaden över. Skär salladslöken i tunna, sneda skivor och strö över kycklingen tillsammans med korianderblad. Servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons