Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mustig korv- och köttgryta med parmesan

28 jan, 2017
AvRedaktionen
Mustig korv- och köttgryta med parmesan.
Mustig korv- och köttgryta som blir godare ju längre den får puttra. Servera med ett gott bröd och riven parmesan på toppen eller med en krämig potatispuré.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 2 timmar och 30 minuter

Du behöver:

2 gula lökar (hackade)

2 stora morötter (hackade)

2 palsternackor (hackade)

4 vitlöksklyftor (hackade)

1/2 dl olivolja (till stekning)

4 salsiccakorvar

500 g grytbitar

2 glas rött vin

2 burkar krossade tomater

3–4 dl vatten

2 lagerblad

1 kvist timjan (el 1 krm torkad timjan)

salt och svartpeppar

Till servering:

3 dl färskriven parmesan

Lantbröd

Gör så här:

Fräs lök, morötter, palsternackor och vitlök i lite olivolja i en rymlig gryta. Bryn sedan korvarna (hela) och köttet i lite olivolja i en stekpanna så de får en fin gyllene färg. Häll över i grytan med grönsakerna.

Häll på vin, tomater och vatten. Tillsätt kryddorna och salt och peppar. Låt puttra på mellanvärme i minst 2 timmar, gärna längre. Rör runt lite då och då. Ta upp korvarna och skär ner dem i mindre bitar och lägg ner i grytan igen. Servera med ett gott bröd och riven parmesan på toppen eller med en krämig potatispuré.

Mustig korv- och köttgryta med parmesan.
Mustig korv- och köttgryta med parmesan.

Av: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons